Elgar met Sir Mark Elder - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 15.05.2021 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Les nuits d’été, opus 7
Symfonie nr. 1, opus 55
Price range
Vanaf €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Chef-dirigent van het gereputeerde Hallé Orchestra en gastdirigent bij andere toporkesten Sir Mark Elder komt voor het eerst naar het Antwerp Symphony Orchestra. Deze ‘dirigent van het jaar 2006’ – volgens de Royal Philharmonic Society – presenteert een romantisch Frans-Brits programma met twee van zijn favoriete componisten. In de orkestliederen van Les nuits d’été van Hector Berlioz viert de liefde hoogtij, zeker met de gloedvolle stem van de Franse Stéphanie d’Oustrac. Daarna dirigeert Elder de zelden uitgevoerde, maar magnifieke Eerste symfonie van Sir Edward Elgar, ooit gevierd als ‘de nobelste compositie voor orkest van een Britse componist’.

---

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden opnieuw verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Stéphanie d'Oustrac

Instrument
mezzosopraan
Lees verder