Elisabeth-weekend: kamermuziek in AMUZ

Dag
Zondag 21.01.2024 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Pianotrio nr. 1 in g, ‘Elégiaque’
Strijksextet nr. 1 in A, opus 48
Price range
Standaardprijs: €21 / -30 jaar: €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Rachmaninov kennen we vooral van zijn monumentale concerto’s en symfonieën, maar ook in kamermuziek weet hij onnavolgbaar te ontroeren. Zijn Eerste pianotrio heeft niet toevallig de allures van een pianoconcerto in miniatuur. In Dvořáks Eerste strijksextet laat je je meeslepen in een reeks karakterstukjes, die melancholie en een uitbundig danskarakter op magistrale wijze verbinden. In beide werken hoor je componisten aan de start van een glorierijke carrière. Niemand beter om dit uit te voeren dan de aanvoerders van het Antwerp Symphony Orchestra samen met de beloftevolle jonge musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en Elisabeth-laureate Bomsori, in de prachtige setting van AMUZ.

Bio's

Bomsori

Instrument
viool

Bomsori, geboren in Zuid-Korea, behaalde een bachelordiploma aan de Seoul National University, waar ze studeerde bij Young Uck Kim. Ze behaalde ook haar Master of Music Degree en Artist Diploma aan The Juilliard School, waar ze studeerde bij Sylvia Rosenberg en Ronald Copes.

Lees verder

Kristie Su

Instrument
viool

Vanaf het seizoen 2023-2024 is Kristie concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder