Luigi De Angelis

Luigi De Angelis werd in Brussel geboren. In 1992 richtte hij samen met Chiara Lagani in het Italiaanse Ravenna het gezelschap Fanny & Alexander op. Hij is regisseur, decorontwerper en musicus. In zijn regie en ontwerpen vertrekt hij altijd van het verband tussen muziek en de auditieve en scenische ruimte, waarbij hij zich baseert op beeldende kunsten en hedendaagse muziek.

Werk van Fanny & Alexander was te zien in Italië en op internationale festivals, onder meer La Biennale Teatro di Venezia, Santarcangelo dei Teatri, Volterra Teatro, Drodesera, Napoli Teatro Festival, Ravenna Festival, Festival delle Colline Torinesi, Kunstenfestivaldesarts (Brussel), Bitef (Belgrado), Eurokaz e Music Zagreb Biennal (Zagreb), Mess Festival (Sarajevo), Mostra Sesc Des Artes (São Paulo), Noorderzon (Groningen), Kampnagel (Hamburg), Sophiensaele (Berlijn), Flying Circus Project (Singapore), Aylul Festival (Beiroet), Festival di Tampere (Finland) en Perfect Performance (Stockholm).

Tussen 2011 en 2013 componeerde hij samen met de Italiaans-Argentijnse kunstenaar Sergio Policicchio een soundscape-symfonie over de stad Ravenna; de cd daarvan verscheen bij Tempo Reale, de Luciano Berio-stichting in Firenze. In mei 2015 regisseerde hij Die Zauberflöte van W.A. Mozart in het Teatro Comunale in Bologna.