Martinů en Stravinski met Sol en Elim

Dag
Zaterdag 30.09.2023 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Celloconcerto nr. 1, H. 196
Fairytale Poem
De vuurvogel (balletsuite, 1919)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het virtuoze Eerste Celloconcerto van Bohuslav Martinů, een van de mooiste cellowerken uit de twintigste eeuw, toont de lyrische kracht van de Tsjechische componist die aansluiting vindt bij zowel de barok als bij Antonín Dvořák. Sofia Goebajdoelina wordt gevierd als een van meest succesvolle Russische componisten van de afgelopen decennia. In haar Fairytale Poem laveert ze tussen tonaliteit en atonaliteit. Russische sprookjes vormden in 1910 ook de inspiratie voor een ballet van impresario Sergej Diaghilev en choreograaf Michail Fokine. In zijn partituur sloeg Stravinski met alle ingrediënten van de Russische fantastische opera radicaal een eigen weg in, en overtrof zo de stoutste verwachtingen. De Vuurvogel werd zijn visitekaartje in Parijs, waar hij een spilfiguur werd van het twintigste- eeuwse modernisme.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Sol Gabetta

Instrument
cello

De Argentijnse celliste Sol Gabetta vatte haar cello­studies aan in Buenos Aires, en zette ze later voort in Madrid en Berlijn. In 2004 brak ze internationaal door met haar debuut bij de Wiener Philharmoniker onder leiding van Valery Gergiev, en met het winnen van de Credit Suisse Young Artist Award

Lees verder