Nederlands Philharmonisch Orkest

Dag
Donderdag 30.05.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Dubbelconcerto voor viool en cello in a, opus 102
Symfonie nr. 7 in d, opus 70, B.141
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onder leiding van de charismatische chef-dirigent Lorenzo Viotti gooit het Nederlands Philharmonisch Orkest internationaal hoge ogen. Het orkest wordt op het podium vergezeld door Lisa Batiashvili en Maximilian Hornung. In Brahms’ Dubbelconcerto schitteren zij als duo voor het orkest: de twee supersterren spelen regelmatig samen en zijn sterk op elkaar ingespeeld. Vervolgens dirigeert Viotti Dvořáks Zevende symfonie, waarin je nog meer dan in zijn andere werken zijn geboortestreek Bohemen hoort doorklinken. Geniet van een avond vol star power in de gouden Koningin Elisabethzaal!

 

Bio's

Lorenzo Viotti

Functie
Gastdirigent

Lorenzo Viotti is een Zwitserse dirigent, en sinds seizoen 2019-2020 chef-dirigent van zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera.

Lees verder

Lisa Batiashvili

Instrument
viool

Lisa Batiashvili, de in Georgië geboren Duitse violiste, wordt door publiek en collega-muzikanten geroemd om haar virtuositeit. Als prijswinnende artiest heeft ze langdurige relaties opgebouwd met 's werelds toonaangevende orkesten, dirigenten en muzikanten.

Lees verder

Maximilian Hornung

Instrument
cello

Maximilian Hornung heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een van de meest vooraanstaande cellisten van zijn generatie.

Lees verder