Carnaval en mysterie

Dag
Vrijdag 19.04.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Carnaval, opus 9 (orkestratie: Maurice Ravel)
Mysteries of the Macabre (uit: Le Grand Macabre)
Schumann-Fantasie (Belgische première)
Price range
Vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In zijn pianowerk Carnaval voert Robert Schumann niet alleen figuren als Pierrot en Harlekijn op, maar ook collega-componisten als Schubert, Chopin en Paganini. Maurice Ravel vertaalt het rijke kleurenpalet van dit fantasievolle pianowerk naar het orkest. Ook de Duitse componist Hans Zender ging aan de slag met het werk van Schumann. Diens bekende Fantasie opus 17 vormt het uitgangspunt voor Zenders Schumann-Fantasie, waarin hij de 19e en 20e eeuw doet samensmelten in een groots orkestwerk. György Ligeti brengt in zijn Mysteries of the Macabre dan weer een absurdistische hommage aan zijn eigen carrière, vol pikzwarte humor en uitbundig cynisme met een glansrol voor de Vlaamse sopraan Katrien Baerts. Een unieke ervaring en een lust voor oor en oog.

Bio's

Katrien Baerts

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend voor haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie.

Lees verder

Kenza Koutchoukali

Instrument
regie

De wereld van de muziek werd bij regisseur Kenza Koutchoukali met de paplepel ingegoten. Op haar tiende zong ze al mee in het kinderkoor van Giacomo Puccini’s Tosca bij De Nationale Opera – toen nog De Nederlandse Opera.

Lees verder