Prometheus: het vuur en het licht

Dag
Zaterdag 25.11.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Prometheus
Totentanz
Begleitmusik zu einer Lichtspielszene
Prometheus (le poème du feu), opus 60
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Liszt, Schönberg en Skrjabin: alle drie zochten ze in hun muziek naar bevrijding van aardse beslommeringen. Niet toevallig sprak het verhaal van Prometheus tot hun verbeelding. Die stal het vuur van de goden en schonk het aan de mensen, waardoor de mensheid kon uitstijgen boven zichzelf. Internationaal geroemd pianist Nicolas Namoradze neemt de solopartij in Liszts Totentanz en Skrjabins Prométhée voor zijn rekening. Voor dit concert kreeg de Belgische lichtkunstenaar Antoine Goldschmidt de opdracht om een nieuwe lichtchoreografie te maken bij dat laatste werk. Bereid je voor op een synesthetische totaalervaring van klank en licht, met muziek van visionaire componisten.

Bio's

Hans Graf

Hans Graf

Functie
Gastdirigent

Hans Graf was van 2001 tot 2013 muziekdirecteur en is nu eredirigent van het Houston Symphony Orchestra. Hij was eerder muziekdirecteur van het Calgary Philharmonic Orchestra, het Orchestre National Bordeaux Aquitaine en het Mozarteumorchester Salzburg. Hij is een graag geziene gast bij alle belangrijke Amerikaanse orkesten en stond in Europa onder andere voor de Wiener Philharmoniker, het London Philharmonic Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Leipzig Gewandhausorchester. Hij leidde operaproducties in de Wiener Staatsoper en in de operahuizen van Berlijn, München, Parijs en Rome.

Lees verder

Nicolas Namoradze

Instrument
piano

Nicolas Namoradze is een pianist en neruopsycholoog, die op zijn zelfontworpen platform IDAGIO Mindfulness mentale technieken aanreikt aan zowel uitvoerders als luisteraars van klassieke muziek.

Lees verder

Antoine Goldschmidt

Instrument
lichtkunst en scenografie

Antoine Goldschmidt is een Brussels lichtkunstenaar.

Lees verder