Kamermuziek: Der Tod und das Mädchen

Dag
Zondag 23.04.2023 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwartet nr. 2 in f, opus 36
Strijkkwartet nr. 14 in d, D 810, 'Der Tod und das Mädchen'
Price range
Standaardprijs: €20 / -30 jaar: €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met zijn strijkkwartet Der Tod und das Mädchen zette Schubert een monument neer uit de kamermuziek. Toen hij zijn levenseinde voelde naderen, baseerde de Oostenrijkse romanticus zijn aangrijpende strijkkwartet op zijn gelijknamige lied, waarin hij de dood omschrijft als een vloek en een zegen. Het kwartet brengt dezelfde boodschap woordeloos, door een indrukwekkende muzikale spanningsboog te trekken van mistroostigheid naar verlossende troost. Het Tweede Strijkkwartet van Joseph Ryelandt lijkt wel een epiloog op de Duitse romantiek. Pathetiek en lyriek wisselen elkaar af in een van de mooiste Vlaamse strijkkwartetten. 

Bio's

Linde Verjans

Instrument
viool

Herlinde Verjans is een Belgische violiste. Na haar studies in Antwerpen, Rotterdam en Berlijn ging ze aan de slag bij het Antwerp Symphony Orchestra. Naast klassieke muziek speelt Linde sinds 2015 in het Triunfal Quintet, en maakt ze deel uit van Grand Picture Palace.

Lees verder

Lin Mu

Instrument
viool

Lin Mu werd geboren in 1990 in China. Hij studeerde viool aan de Xihua University bij Aiko Mizushima, voormalig eerste violist bij het Bayerischen Rundfunk Orchester. Hij ging daarna aan de slag bij het Sichuan Philharmonic Orchestra en het Hyogo Performing Arts Center Orchestra, als aanvoerder eerste violen. Sinds september 2020 speelt hij bij het Antwerp Symphony Orchesta.

Lees verder

Natalia Buga

Instrument
altviool

Natalia Buga werd geboren in 1990 in Moldavië. Ze studeerde daar altviool aan het Conservatorium in Chișinău, en behaalde haar masterdiploma magna cum laude aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Leo de Neve.

Lees verder

Wytske Holtrop

Instrument
cello

Wytske Holtrop behaalde in 2018 haar master cum laude aan het Haute École de Musique de Genève waar zij studeerde bij François Guye.

Lees verder