Weer*Klank 2021: Rachmaninov 2 met Beatrice Rana

Dag
Donderdag 10.06.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 2 in c, opus 18
Wereldcreatie
De vuurvogel (balletsuite, 1919)
Price range
€43
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Ze is nog maar 27, maar pianiste Beatrice Rana speelt al in de hoogste klasse van de klassieke muziek met bejubelde cd’s en fenomenale concerten in onder meer de Berliner Philharmonie, de Musikverein in Wenen, Het Concertgebouw Amsterdam en Carnegie Hall in New York. Haar aan het werk zien en horen in Rachmaninovs grandioze Tweede pianoconcerto kan niet anders dan onvergetelijk zijn. Nog om naar uit te kijken: een nagelnieuwe compositie van de Belgische componist Bram Van Camp die onder andere Stravinski’s muziek omschrijft als zijn muzikale roots. Tenslotte laat Elim Chan de magische strijd tussen de goede Vuurvogel en de kwaadaardige tovenaar Kosjtsjej losbarsten op de tonen van de weergaloze balletmuziek van Stravinski. 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Beatrice Rana appears courtesy of Warner Classics.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Beatrice Rana

Instrument
piano

De drieëntwintigjarige pianiste Beatrice Rana neemt stormenderhand haar plaats in op de internationale klassiekemuziekscene. Ze werkt regelmatig samen met gerenommeerde dirigenten als Riccardo Chailly, Antonio Pappano en Yannick Nézet-Séguin en toporkesten als het City of Birmingham Symphony Orchestra, de Dresden Philharmonie en de Los Angeles Philharmonic.

Lees verder