Kamermuziek: Haydn & Ravel

Dag
Zondag 08.10.2023 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwartet in C opus 20 nr.2, Hob.III:32
Strijkkwartet in F
Price range
Standaardprijs: €21 / -30 jaar: €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Anderhalve eeuw van elkaar gescheiden componeerden Haydn en Ravel elk een absolute mijlpaal in de kamermuziek. Haydn ontwikkelde het strijkkwartet tot een volwaardig genre met zijn verzameling van werken voor twee violen, altviool en cello. Ravel woonde in Parijs toen hij zijn Strijkkwartet in F publiceerde, waarin hij de vierdelige structuur van Haydn radicaal anders invulde. Hoewel het de traditionalisten aan het conservatorium van Parijs niet kon bekoren, oogstte het werk meteen veel lof bij collega’s en publiek. Debussy’s commentaar spreekt boekdelen: “In naam van de muziekgoden en mezelf, raak aan geen enkele noot van je kwartet!” Geniet van een heerlijke zondagnamiddag met prachtige strijkersklanken, in de iconische setting van AMUZ.

Bio's

Miki Tsunoda

Instrument
viool

Sinds 2008 is Miki Tsunoda aanvoerder van de tweede violen bij het Antwerp Symphony Orchestra. Als orkestmusicus werkte ze ook samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Collectief en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Ze speelde mee in Max Richters Vier seizoenen van Vivaldi met het Momentum Ensemble in Melbourne en Sydney, het Flinders Quartet, het Australian Romantic Classical Orchestra en het Australian World Orchestra.

Lees verder

Nana Hiraide

Instrument
viool

Nana Hiraide werd geboren in Japan en begon op driejarige leeftijd viool te spelen. Na haar studies aan de Toho Music University in Tokio vervolgde ze haar vioolopleiding aan de Musikhochschule in het Duitse Saarbrücken. Als soliste en chambriste maakte ze radio-opnames voor de Saarlandischer Rundfunk en de Deutschland Radio Berlin. Nana Hiraide was als solist en in talrijke kamermuziekensembles te gast op muziekfestivals in Duitsland, Finland, Frankrijk en Marokko. Sinds 2002 is ze als violiste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Marc Vossen

Instrument
cello

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist. Hij vormt samen met broer Wouter (viool) en pianist Bart van de Roer het Storioni Trio dat internationale furore maakt.

Lees verder