Linde Verjans

Linde Verjans kreeg haar eerste vioollessen van Marleen Dupont toen ze vijf jaar oud was. Later volgde ze les aan de muziekacademies van Tienen en Bornem. Ze rondde de muziekschool af met grootste onderscheiding. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen kreeg Linde les van Tatiana Samouil, Jolente De Maeyer en Katelijne Vinkeroye. Na het succesvol beëindigen van haar masterstudies studeerde ze aansluitend een jaar bij Gordan Nikolic in Rotterdam. Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland bij o.m. Liviu Prunaru, Donald Weilerstein, Tanja Becker-Bender, Barnabás Kelemen en Julia Fischer. In 2010 won Linde een eerste prijs in de nationale Dexia Classics wedstrijd. 

Van 2014 t.e.m. 2016 speelde ze in het EUYO (European Union Youth Orchestra), waarmee ze tournees deed o.l.v. Vasily Petrenko, Vladimir Ashkenazy, Xian Zhang, Gianandrea Noseda en Bernard Haitink. In 2016 ontving ze van dit orkest de Lionel Bryer Memorial Fund Award. In 2017 ging ze op tournee met het GMJO (Gustav Mahler Jugendorchester) o.l.v. Lorenzo Viotti en Ingo Metzmacher. Linde werd in 2016 geselecteerd voor de academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In het voorjaar van 2017 won ze een academieplek bij de Komische Oper in Berlijn. Ze is verbonden aan het Alma Mahler Kammerorchester.

Sinds april 2022 speelt ze als plaatsvervangend aanvoerder tweede violen in het Antwerp Symphony Orchestra. Naast klassieke muziek speelt Linde sinds 2015 in het Triunfal Quintet, een tango-nuevo ensemble met Antwerpse roots. Ook maakt ze deel uit van Grand Picture Palace.

Linde speelt op een Olry uit 1836, een instrument dat ze heeft kunnen aankopen met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.