Voor iedereen

Het Antwerp Symphony Orchestra wil de deuren van de concertzaal wijd openzetten en zijn liefde voor muziek breed delen.

De verankering van het Antwerp Symphony Orchestra in de stad Antwerpen vertaalt zich in sterke maatschappelijke ambities. Naast een uitgebreide educatieve werking, streeft het orkest ernaar om iedereen te kunnen laten genieten van muziek. 

Toegankelijkheid

De Koningin Elisabethzaal is een volledig rolstoelvriendelijk gebouw. Liften en schuine hellingen zorgen ervoor dat iedereen de concertzaal vlot kan bereiken. We streven bovendien bij onze concerten steeds naar een optimale assistentie voor personen met een beperking. 

Verplaats je je in een rolstoel?

Tijdens elk concert zijn een aantal rolstoelzitplaatsen beschikbaar. Wil je zo'n plaats reserveren? Dat kan tot uiterlijk 1 week voor ieder concert, telefonisch of aan de ticketbalie van het Antwerp Symphony Orchestra. Reserveren is verplicht voor deze plaatsen. Hoewel we ons best doen om iedereen een plaats te geven, is het aantal plaatsen beperkt.

Verplaats je je in een rolstoel, maar wens je tijdens het concert wel op een vaste stoel te zitten? Dan hoef je geen rolstoelplaats te reserveren. Je kan (samen met je begeleider) met je rolstoel tot aan je zitplaats (of rij) rijden en overstappen naar je stoel. De rolstoel zelf moet tijdens het concert buiten bij de toegangsdeur van de concertzaal worden opgesteld, en wordt na afloop teruggehaald door je begeleider. Geef onze zaalhosts een seintje bij aankomst als je hier assistentie bij wenst. 

Welkomtickets

Het Antwerp Symphony Orchestra wil iederreen de kans geven om concerten bij te wonen en klassieke muziek te ontdekken. Daarom werken we al enkele jaren succesvol samen met partners zoals Stad Antwerpen, Atlas, Vrijuit, Sta-an, Recht-Op en ArmenTekort. Via deze organisaties worden ‘welkomtickets’ verdeeld om ook de meest prestigieuze concerten toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Daarnaast genieten ook jongeren, studenten, personen met een beperking en andere doelgroepen kortingen, om de drempel naar klassieke concerten zo veel mogelijk te verlagen.

 

Gids voor nieuwe concertgangers

Ben je nog niet vertrouwd met klassieke muziek en weet je niet goed wat je kan verwachten van een concert? Dan hebben we nog een tip voor jou. In deze "Gids voor anderstalige nieuwe concertgangers" lees je meer over je concertbezoek en wat je kan verwachten. Je hoeft immers zeker geen expert zijn om van klassieke muziek te kunnen genieten!

Antwerp Symphony & Thomas Geuens