Cecilia Hutnik

Cecilia Hutnik werd in 1999 geboren in Antwerpen, België. Haar Belgische moeder en Poolse vader zijn twee violisten die elkaar ontmoetten in het OSCYL (Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Valladolid, Spanje). Ze begon haar piano en cello studies op 7-jarige leeftijd. In 2011 begon ze haar studies aan het Professionele Conservatorium van Valladolid in de 2e graad. Toen ze 18 werd, verhuisde ze naar San Sebastián (Noord-Spanje) om haar Bachelordiploma te behalen aan het Conservatorium Musikene (Hogere school voor Muziek en Performance van Baskenland) met Asier Polo (internationaal solist) en María Casado als hoofddocenten.

Na het behalen van haar diploma verhuisde ze naar Oslo om te studeren aan de Noorse Muziekacademie en studeerde ze haar eerste masters met Torleif Thedeen en Bjørg Lewis als docenten.

Momenteel studeert ze haar master orkestspecialisatie aan het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvakdocenten Gideon den Herder (eerste cellist Residentie Orkest, Den Haag) en Mickel Stirling (eerste cellist Radio Filharmonisch Orkest, Amsterdam).

Tijdens haar carrière heeft ze deelgenomen aan verschillende wedstrijden en won ze de eerste prijs bij het Parque Alameda Young Performers Concours, de derde prijs bij het Jaime Dobato Benavente Concours (Alcañiz), de tweede plaats bij het Intercentros Melómano Concours in Castilla y León, de eerste prijs bij het Solisten Concours van het Professionele Conservatorium van Valladolid, de derde prijs bij het César Uceda Concours (Leioa, Bilbao) en de eerste prijs bij het acidadle Vigo Concours (Vigo, Galicia). Momenteel is ze lid van het Joven Orquesta Nacional de España en reservelid van het European Union Youth Orchestra.

Ze heeft masterclasses gevolgd bij professoren als Damián Martínez (internationaal solist en professor aan het conservatorium van Baskenland en de ESMUC), Rafael Rosenfeld (Hochschule für Musik FHNW in Basel), Troels Svane (Musikhochschule Lübeck). Hochschule für Musik "Hanns Eisler" Berlijn), Elena Chea (Hochschule für Musik Freiburg), Claudio Bohorquez (Hochschule für Musik Hanns Eisler, Berlijn), Gregor Horsch (solist bij Königlichen Concertgebouw Orchester Amsterdam, professor bij Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf, Jakob Koranyi (internationaal solist, Koninklijke muziekschool van Stockholm), Valentin Radutiu (Hochschule für Musik Carl María von Weber, Dresden, eerste cellist bij Deutsches Symphonie Orchester - Berlijn).

Cecilia heeft de kans gekregen om als invaller te spelen bij orkesten als OSE (Orquesta Sinfónica de Euskadi, 2019), OSCYL (Orquesta Sinfónica de Castilla y León, sinds 2022) en ASO (Antwerp Symphony Orchestra, sinds 2022).