Lisa Batiashvili

Lisa Batiashvili, de in Georgië geboren Duitse violiste, wordt door publiek en collega-muzikanten geroemd om haar virtuositeit. Als prijswinnende artiest heeft ze langdurige relaties opgebouwd met 's werelds toonaangevende orkesten, dirigenten en muzikanten.

Batiashvili is artistiek directeur van Audi Sommerkonzerte, Ingolstadt. Voor het festival van 2020 ontwierp ze oorspronkelijk een programma om het 30-jarig jubileumjaar van het festival en Beethovenjaar 2020 te vieren onder het motto 'Lights of Europe'. Vanwege de wereldwijde pandemie werd een aangepaste versie met gestreamde concerten onder het motto 'Together for Music' met Lisa en andere toonaangevende muzikanten uitgezonden, waarmee ze een sterke boodschap van solidariteit en aanpassingsvermogen uitstraalden.

Lisa Batiashvili staat regelmatig op het podium met onder meer de Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Wiener Philharmoniker, New York Philharmonic, Koninklijk Concertgebouworkest, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Staatskapelle Dresden, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa en Boston Symphony Orchestra.

https://lisabatiashvili.com/

 • Nederlands Philharmonisch Orkest met Lorenzo Viotti

  Lorenzo Viotti, Lisa Batiashvili, Maximilian Hornung
  Nederlands Philharmonisch Orkest
  do 30 mei ’24 – 20:00
  Onder leiding van de charismatische chef-dirigent Lorenzo Viotti gooit het Nederlands Philharmonisch Orkest internationaal hoge ogen.
  Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  do 30 mei
  20:00
  Tickets