Ray Chen

Ray Chen kwam onder de aandacht via de Yehudi Menuhin (2008) en Koningin Elisabeth (2009) wedstrijden, waar hij de eerste prijs won. Hij treedt op met het London Philharmonic Orchestra, het National Symphony Orchestra, het Leipzig Gewandhausorchester, de Munich Philharmonic, de Filarmonica della Scala, het Orchestra Nazionale della Santa Cecilia en de Los Angeles Philharmonic. Hij werkt met dirigenten als Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Sakari Oramo, Manfred Honeck, Daniele Gatti, Kirill Petrenko, Krystof Urbanski, Juraj Valcuha en vele anderen. Van 2012 tot 2015 was hij artist in residence in het Dortmund Konzerthaus en tijdens seizoen 2017-2018 was hij vaste gast bij het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin.

Zijn aanwezigheid op sociale media maakt van Ray Chen een pionier in de interactie van een kunstenaar met zijn publiek. Hij is de eerste muzikant die werd uitgenodigd om een lifestyle blog te schrijven voor de grootste Italiaanse uitgeverij, RCS Rizzoli. Zijn inzet voor muziekeducatie staat voorop en inspireert de jongere generatie muziekstudenten met zijn serie zelfgemaakte video's waarin komedie en muziek worden gecombineerd. Geboren in Taiwan en opgegroeid in Australië, werd Ray op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot het Curtis Institute of Music.

Hij bespeelt een Stradivarius uit 1715 in bruikleen van de Nippon Music Foundation. Dit instrument was ooit eigendom van de beroemde Hongaarse violist Joseph Joachim, voor wie Johannes Brahms zijn Vioolconcerto schreef.

www.raychenviolin.com