Kristie Su

Toen ze drie jaar was, begon Kristie Su (°1995) met vioollessen bij haar vader en eerste leraar, Elmer Su. Op vijfjarige leeftijd begon ze te studeren bij Vesna Gruppman, professor in viool en altviool. Later vervolgde ze haar studie bij Igor Gruppman, de voormalige concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Kristie is al van jongs af aan actief als soliste. In 2010 behaalde ze de 4e plaats op de International Stradivarius Competition in Salt Lake City, Utah. Ze was de jongste deelnemer aan de Carl Nielsen International Violin Competition van mei-juni 2012 en nam een prijs mee naar huis. Sinds 2007 schittert ze ook in veel solo-optredens met verschillende orkesten over de hele wereld. In 2013 maakte ze haar Europese solodebuut in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam (NL). Later datzelfde jaar was Kristie te zien als soliste tijdens het jaarlijkse Gergiev Festival in Rotterdam. 

Kristie was concertmeester van Opera Ballet Vlaanderen van 2019 tot 2023. Sinds seizoen 2023-2024 is ze concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra.

www.kristiesu.info