Workshop: Levensverhalen schrijven

do 12.12.2024 – 18:30
Antwerp Symphony Orchestra
Muziekstudio
do 12.12.24
18:30
Laatste tickets

Hoe ziet het verhaal van jouw leven eruit? Waar zitten de scharnierpunten, en wat zijn de brugscenes? Wat drijft de hoofdpersoon? Pak de pen bij de hand tijdens de workshop levensverhalen schrijven, onder leiding van een expert ter zake.

Tijdens de cursus “Levensverhalen schrijven” introduceren we je tot de methoden en technieken van het biografisch onderzoek en verwerf je inzicht in de wijze waarop historische feiten tot leven gewekt worden. Intussen ga je aan de slag met een eigen levensverhaal. Life writing is fascinerend – je herleeft de gebeurtenissen van je ‘personage’ en dringt door tot zijn of haar gedachtewereld. Je verplaatst je in een andere tijd en omgeving. Een biografie wordt het verslag van je reis doorheen andermans leven, zó geschreven, dat het elke lezer meesleept.

Ruben Mantels is gefascineerd door life writing, en reist al schrijvende door andermans leven. Momenteel werkt hij aan een biografie van de architect Henry van de Velde. Als cultuurhistoricus publiceerde hij een boek over de Boekentoren en hij gaf de autobiografische dagboeken uit van de schrijver August Vermeylen. Tijdens de inspirerende workshop “Levensverhalen schrijven” helpt hij je om jouw avontuur op papier te zetten.