Iedje van Wees

Iedje van Wees (1995) volgt haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Haar bachelordiploma behaalde de Nederlandse celliste aan het Conservatorium van Maastricht.

Ze volgde stages bij Factorium Goirle en United World College in Maastricht. Ida van Wees volgde masterclasses bij Istvan Varga op het Bozsok Music Festival in Hongarije, Ernst Reijseger, de Metropole Academy onder leiding van Jan Stulen, Gustav Rivinius aan het Conservatorium van Maastricht en Ernst Reijseger. Daarnaast volgde ze lessen bij Katharina Gohl Moser, Vladimir Lakatos, Zsölt Török, Rasvan Dumitru en bij de Academia Sighisoara in Roemenië.

Ida van Wees is tutti bij het European Union Youth Orchestra onder leiding van Vasily Petrenko en was in het verleden onder andere tutti bij het Metropole orkest op de Avond van de Filmmuziek en het Nationaal jeugdOrkest onder leiding van Kevin John Edusei en was aanvoerder bij het Nationaal JeugdOrkest onder leiding van Antony Hermus. Ook won ze onder andere de tweede prijs bij de Cello wedstrijd Edmond Baert en behaalde ze de kwart-finale plaats bij het Nationaal Cello Concours (Cello Biënnale Amsterdam).