Kerstconcert in Carolus Borromeus

Dag
Vrijdag 22.12.2017 - 20:00

Carolus Borromeuskerk

Straat
Conscienceplein 6
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Psalm 42, opus 42 ('Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser')
Kerstmis
Concerto Grosso in g, opus 6 nr. 8 ('Fatto per la notte di Natale')
Gloria in excelsis Deo, BWV 191 (cantate)
Price range
€32 - UITVERKOCHT

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Zoals het hert snakt naar water, verlangt de ziel naar God. Mendelssohns breed uitgesponnen, hartverwarmende psalmzetting past perfect bij het kerstverlangen naar vrede en geborgenheid. Jan Willem de Vriend voert het Antwerp Symphony Orchestra en Octopus aan in een rijkgeschakeerd kerstprogramma, waarop ook de zelden uitgevoerde Kerstmis van Peter Benoit en de jubelende kerstcantate van Johann Sebastian Bach niet ontbreken. De glorieuze sopraan van Judith van Wanroij staat in voor engelengezang, de virtuoos tinkelende barokmuziek van Arcangelo Corelli zorgt voor glitterslingers in de kerstboom.

Bio's

Jan Willem de Vriend

Functie
Gastdirigent

Jan Willem de Vriend is sinds 2006 chef-dirigent van Het Symfonieorkest in Enschede en benoemd tot hoofddirigent van het Residentieorkest vanaf seizoen 2015/2016. Als violist richtte hij in 1982 het Combattimento Consort Amsterdam op. Van 2008 tot 2015 was hij gastdirigent van Het Brabants Philharmonisch Orkest. Daarnaast stond hij ook voor o.a. het Konzerthaus Orchester Berlin, NDR Orchester, Philharmonie Stuttgart, WDR Orchester en de orkesten van Hongkong, Luxumburg en Barcelona en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Lees verder

Judith van Wanroij

Instrument
sopraan

De Nederlandse sopraan Judith van Wanroij studeerde bij Margreet Honig aan het Conservatorium van Amsterdam en aan De Nederlandse Opera Academie. Ze won de eerste prijs bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie en nam deel aan de Jardin des Voix 2005 (Les Arts Florissants). Ze maakte haar operadebuut met de titelrol La Périchole en zong daarna rollen als Musetta in La Bohème, Karolina in Dvê Vdovy, Drusilla/Virtù/Damigella/Valletto in L'Incoronazione di Poppea, Julia in Der Vetter aus Dingsda, Belinda in Dido and Aeneas, Echo in Ariadne auf Naxos, Thisbé in Pirame et Thisbé, Ilia in Idomeneo, Despina in Cosi fan Tutte, Cléone/Suivante/Ombre in Castor et Pollux, Female Chorus in Rape of Lucretia, Donna Elvira in Don Giovanni, Emilie/Fatime in Les Indes Galantes, in vooraanstaande operahuizen in Europa en Amerika. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in met name Franse barokmuziek, waarbij ze samenwerkte met dirigenten als William Christie, Renée Jacobs, Christophe Rousset, Hervé Niquet, Skip Sempé en Frans Brüggen.

Lees verder

Alvaro Zambrano

Instrument
tenor

De Chileense tenor Álvaro Zambrano begon zijn muzikale studies, met piano, aan de ‘experimentele’ Muziekschool Jorge Peña Hen in La Serena, Chili. Daarna studeerde hij zang met Ahlke Scheffelt aan de Pontificia Universidad Catolica van Chili. Tijdens deze studie gaf hij concerten en nam hij deel aan Masterclasses met de Chileense sopraan Christina Gallardo-Domás.

Lees verder
Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een flexibel ensemble van 32 tot 100 zangers. Het koor voert zowel barokke en klassieke oratoria, romantische en hedendaagse a-capellamuziek, als werken met symfonisch orkest uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van oprichter Bart Van Reyn. De symfonische bezetting van het Octopus Symfonisch Koor gaat van 60 tot 100 zangers. Het repertoire gaat van romantische oratoria tot hedendaagse koorsymfonische werken.

Lees verder