Kamermuziek: Middagconcerten van Antwerpen

Dag
Vrijdag 12.05.2023 - 12:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Metamorphosen (versie voor strijkseptet)
Strijksextet nr. 1 in Bes, opus 18
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Naast onze eigen kamermuziekreeks brengen muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra tweemaal per seizoen een intiem kamermuziekconcert tijdens de Middagconcerten van Antwerpen.

De barokke Sint-Augustinuskerk vormt ditmaal het decor voor een bijzonder spannend concert met muziek van Richard Strauss en Johannes Brahms. 

Bio's

Mona Verhas

Mona Verhas is een Belgische violiste, geboren in 1997. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main.

Lees verder

Linde Verjans

Instrument
viool

Herlinde Verjans is een Belgische violiste. Na haar studies in Antwerpen, Rotterdam en Berlijn ging ze aan de slag bij het Antwerp Symphony Orchestra. Naast klassieke muziek speelt Linde sinds 2015 in het Triunfal Quintet, en maakt ze deel uit van Grand Picture Palace.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Wu Di

Wu Di groeide op in Chongqing, China, en startte op zesjarige leeftijd met vioollessen. Nadien trok hij naar het conservatorium van Sichuan waar hij viool en altviool studeerde en vanaf 2001 vervolgde hij zijn studie aan het Royal Northern College of Music in Manchester en de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar hij zijn master- en solistendiploma met onderscheiding behaalde. Hij kreeg les van onder meer David Takeno, Thomas Riebl en Bruno Guiranna.

Lees verder

Olivier Robe

Olivier Robe studeerde cello in Caen, Parijs en Essen en orkestdirectie in Finland bij de legendarische Jorma Panula. Hij maakte succesvolle debuten als dirigent op de internationale podia en werd opnieuw uitgenodigd bij het Bangkok Symphony Orchestra, de Thüringen Philharmonie Gotha en het Antwerp Symphony Orchestra. Dit seizoen dirigeert hij in oktober een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra en in december coacht en dirigeert hij het Antwerps Jeugdorkest, een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Diego Liberati

Instrument
cello

Diego Liberati studeerde cello aan de Hochschule der Künste van Bern en vervolmaakte zich nadien bij Louise Hopkins. In zijn geboorteland Italië speelde hij in verschillende orkesten, zoals Solisti Aquilani, het Orchestra Città Aperta, het Orchestra del Teatro Marrucino, het Orchestra da Camera Benedetto Marcello en het Orchestra Sinfonica Abruzzese. In het verleden was hij aanvoerder van de cellogroep in het Portugese Orquestra do Norte. Naast het musiceren wijdt hij zich aan doceren en hij geeft lessen en workshops op het Campus Musica Festival en de International Campus Musica van Polignano. Sinds 2010 is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva behaalde haar diploma aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt bij Günter Klaus.

Lees verder