Ciska Vandelanotte

Ciska Vandelanotte (°1995) begon via de Suzuki methode viool te spelen bij Marijke van Riel en volgde daarna les bij Filip Suys aan de muziekschool van Gentbrugge. Als voorbereidingsjaar op het conservatorium volgde ze een jaar privéles bij Jolente De Maeyer. Ciska behaalde haar bachelor diploma in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Tatiana Samouil en haar masterdiploma in de Muziek in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yossif Ivanov. Ze behaalde haar diploma Specifieke Lerarenopleiding (SLO) en geeft nu vioolles in de academie MAAK te Knokke-Heist.

Ciska werd tijdens haar studies geselecteerd als academist van het Nationaal Orkest van België, is alumnus van de Antwerp Symphony Orchestra Academy en deed verder orkestervaring op bij het Residentie Orkest Den Haag, casco phil en Young Belgian Strings.

Naast het orkestwerk en het lesgeven engageert ze zich ook voor twee kamermuziekgroepen. Met Another String Quartet speelde ze samen met Tourist LeMC voor een uitverkochte Lotto Arena en Paradiso Amsterdam, tourde ze met de theatervoorstelling ‘Aangenaam ik ben Ish’ met Ish Aït Hamou en werkte ze reeds in de studio met Bazart en Ivy Falls. Ciska is ook violist bij het Firgun Ensemble waarmee ze de eerste prijs wonnen tijdens het Storioni Willem II concours 2018 in Nederland.

Ciska bespeelt een viool gebouwd door de Belgische luthier Thomas Meuwissen. Dit instrument heeft ze in bruikleen van een anonieme mecenas.