Cecilia van Berkum

Cecilia van Berkum studeert momenteel af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze haar Master studeert bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2020 behaalde ze haar Bachelor (met Honours) aan het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waarbij ze de Emir Steyerbergprijs won voor beste eindexamen van dat jaar. Daarnaast heeft ze een Erasmus-programma aan de Hochschule für Musik Freibug bij Prof. Zgraggen gevolgd.

Voor 2023-2024 is ze aangenomen voor een tweede Master aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig, bij Prof. Carolin Widmann. Ook zal ze in 2023 deelnemen aan het Schleswig Holstein Festival Orchester. Ze soleerde onder andere het Vioolconcert van Kurt Weill en het Concert voor viool en hoorn van Ethel Smyth. Ze rondde met succes de Kamermuziek-specialisatie aan het Koninklijk Conservatorium af, waar ze met het Mare Kwartet en het Maris Trio studeerde.

Ze heeft masterclasses en coaching gehad van onder andere het Jerusalem Quartet, Quatuor Danel, Artemis Quartet en Quarteto Casals. Daarnaast heeft ze een academie bij het PHION gedaan, en in het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en Jeugdorkest Nederland (JON) gespeeld. Cecilia speelt op een viool van Paul Bailly uit 1893, die haar in bruikleen is gesteld.