Filipe Costa Raposo

Filipe Costa Raposo werd geboren op de Azoren (Portugal). Hij studeerde viool aan de Academia Nacional Superior de Orquestra in Lissabon bij professor Aníbal Lima en aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij leraren als Tatiana Samouil, Alexei Moshkov, Benjamin Braude and Alissa Margulis.

Hij heeft al voorgespeeld voor o.a. Jean-Jacques Kantorow, Lisanne Soeterbroek en Jack Liebeck. Op het domein van kamermuziek studeerde hij bij Paulo Pacheco, Paul Wakabayashi en Artur Pizarro en hij volgde masterclasses bij Isabel Charisius en Razvan Popovici. Daarnaast trad hij op met Alissa Margulis, Ayako Ochi, Razvan Popovici, Ofer Canetti, David Poskin, Justus Grimm en Dasha Moroz. Hij maakte deel uit van de Antwerp Symphony Orchestra Academy in 2019-2020 en was reserve-academist bij het Concertgebouworkest in het daaropvolgende seizoen.

Filipe is tuttist eerste viool bij het Antwerp Symphony Orchestra sinds januari 2022. Daarnaast werkte hij met orkesten als Brussels Philharmonic, Orquestra XXI en Orquestra Gulbenkian, onder dirigenten als Krzysztof Urbanski, Elim Chan, Antony Hermus, Philippe Herreweghe, Pavel Baleff, Michael Zilm, Lorenzo Viotti, Jean-Marc Burfin, Ilan Volkov en vele anderen.

Filipe bespeelt een viool van Rolland Belleguic uit 2021, dankzij Strings For Talent en de Koning Boudewijnstichting.