Olivier Robe

Olivier Robe studeerde cello in Caen, Parijs en Essen en orkestdirectie in Finland bij de legendarische Jorma Panula. 

Hij maakte succesvolle debuten als dirigent op de internationale podia en werd opnieuw uitgenodigd bij het Bangkok Symphony Orchestra, de Thüringen Philharmonie Gotha en het Antwerp Symphony Orchestra. Ook het Göttinger Symphonie Orchester, het Orchestre Philharmonique de Liège en het Südwestdeutsches Kammerorchester stonden al onder zijn leiding. 

Olivier Robe bouwde zijn carrière uit bij verschillende Europese orkesten, zoals het Vaasa Symphony Orchestra, het Kuopio Symphony Orchestra, het Pori Sinfonietta, het Dubrovnik Symphony Orchestra, de Nürnberger Symphoniker, het Kammerorchester Berlin, het Trondheim Symfoniorkester en het Leopoldine Chamber Orchestra, het Radio Orchestra of Bucharest, het Moldavia Philharmonic Orchestra en het Bacau Philharmonic Orchestra. 

Hij heeft een uitgebreid repertoire, gaande van barok tot de 20e eeuw. Dankzij uitvoeringen van werken van componisten als Ligeti, Berio, Xenakis, Stockhausen, Dutilleux, Kagel en Neuwirth beheerst hij ook het hedendaagse repertoire.

Samen met Philippe Herreweghe werkte Robe aan een authentieke interpretatie van het klassieke en romantische repertoire en hij werd door Herreweghe ook uitgenodigd als assistent bij opnames met het Orchestre des Champs-Elysées voor het label Harmonia Mundi.