Elim Chan

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Luzern. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 was ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein, naast ondermeer pianist Igor Levit en violiste Isabelle Faust.

Ze dirigeerde o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony. Verder werd Elim Chan uitgenodigd door het London Symphony Orchestra voor concerten in Londen en aan de Music Academy of the West in Santa Barbara, en door het Orquesta Filarmónica de Universidad Nacional Autónoma de Mexico waar ze vaste gastdirigent is.

Ze maakte haar Amerikaanse debuut bij de symfonische orkesten van Berkeley, Detroit en Chicago en debuteerde bij het Mariinsky Orchestra, het Orchestre Philharmonique de Luxembourg, het Orchestre National de Belgique, het Australian Youth Orchestra en het Orquesta Filarmónica de Gran Canaria en op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Academy Orchestra. Ze was ook opnieuw te gast bij de Hong Kong Philharmonic.

Eerder stond ze voor het National Arts Centre Orchestra in Ottawa en het Orchestre de la Francophonie, als onderdeel van het NAC Summer Music Institute in 2012, waar ze samenwerkte met Pinchas Zukerman. Ze nam deel aan het Musical Olympus Festival in Sint-Petersburg en volgde workshops bij het Cabrillo Festival Orchestra en Baltimore Symphony Orchestra (met Marin Alsop, Gerard Schwarz en Gustav Meier).
 
 www.elimchan.nl

  • vr 24.05.24
   20:15
   Het Concertgebouw, Amsterdam
  • za 25.05.24
   15:00
   Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  • vr 22.03.24
   20:00
   Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  • za 23.03.24
   20:00
   Muziekcentrum De Bijloke, Gent
  • vr 15.12.23
   20:00
   Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
  • za 16.12.23
   20:00
   Paleis voor Schone Kunsten, Brussel