Dante Cáceres

Dante Cáceres begon zijn muzikale studies in zijn geboortestad Toledo (Spanje) toen hij 9 jaar oud was. Hij koos voor Brussel om er zijn bacheloropleiding 'Performance' te volgen bij Shirly Laub aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na het succesvol behalen van zijn bachelordiploma (met grote onderscheiding) schreef hij zich in voor de masteropleiding.

Als lid van het Jeugdorkest Vlaanderen speelt hij onder leiding van Edwin Outwater en Stéphane Denève en werkt hij samen met Lorenzo Gatto en Camille Thomas. Hij nam verschillende jaren deel aan l'Orchestre du Festival Musiq'3, waar hij de kans kreeg om het podium te delen met Amandine Beyer, Gilles Apap, Sylvia Huang, Hayoung Choi, enz.

Tijdens zijn muzikale studies kreeg hij advies van violisten zoals Lorenzo Gatto, David Grimal, Guillaume Sutre en Arabella Steinbacher. In 2020 won hij een plaats als academicus van het Nationaal Orkest van België en de Orkestacademie van de Munt voor het seizoen 2020-2021. Tijdens deze ervaring werkte hij samen met beide orkesten, onder leiding van Alain Altinoglu en Hugh Wolff.

Sindsdien is hij actief bij de Munt, BNO, Boho Strings en Young Belgian Strings. Momenteel werkt hij regelmatig samen met Brussels Philharmonic als eerste viool, waar hij de kans kreeg om te werken met namen als Kazushi Ono, Dirk Brossé, Stéphane Denève, Vassily Sinaisky, Ilan Volkov, Boris Giltburg, Elisabeth Leonskaja, Renaud Capuçon, Christian Tetzlaff, Emmanuel Tjeknavorian...

In 2022 ontving hij van Philippe Close de speciale vioolprijs "Prix Georges Octors de la Ville de Bruxelles", als erkenning voor zijn academische parcours tijdens zijn studies.

In 2023 won hij een plaats in de Antwerp Symphony Orchestra Academy voor het seizoen 2023-2024.