Inés García Pinilla

Inés García Pinilla begon op 7-jarige leeftijd contrabas te spelen in haar geboortestad Alcalá de Henares (Spanje). Slechts twee jaar later begon ze in jeugdorkesten te spelen en dat is ze haar hele jeugd blijven doen, zelfs in het Nationaal Jeugdorkest van Spanje. Ze vervolgde haar bacheloropleiding in Madrid bij docenten als Karen Martirossian of Guillermo Sánchez (co-aanvoerder contrabas van het Nationaal Orkest van Spanje). In 2023 voltooide ze haar masteropleiding in Rotterdam bij Luis Cabrera (eerste contrabas van het Nederlands Philharmonisch Orkest).

Gedurende deze periode heeft ze een groot aantal masterclasses gevolgd bij gerenommeerde internationale docenten zoals Rinat Ibragimov, Franco Petracci, Pierre Emmanuel de Maistre en Héctor Sapiña, waar ze allemaal zeer lovend over is.

Ze heeft ook samengewerkt met verschillende professionele orkesten zoals het Valencia Symphony Orchestra. Met deze orkesten kreeg ze de kans om te spelen in prestigieuze zalen zoals het Auditorio Nacional de España in Madrid, De Doelen in Rotterdam en het Palau de Les Arts in Valencia.