Europalia Georgia

Beleef de klanken van Georgië bij het Antwerp Symphony Orchestra!

Om de twee jaar brengt europalia een veelzijdig artistiek programma rond een land of een thema. In België en omstreken presenteren europalia en haar rijk netwerk aan culturele partners een biënnale met tientallen artistieke en socioculturele projecten die beeldende kunst, theater, dans, performance, film, muziek, literatuur en debat samenbrengt en uitwisseling van ideeën stimuleert. Nieuwe creaties en kunstenaarsresidenties krijgen een centrale plek in een programma met een unieke wisselwerking tussen erfgoed en kunst.

Van 04.10.2023 tot 14.01.2024 wijdt europalia een kunstenfestival aan Georgië. Deze editie vertrekt van de fascinerende Georgische cultuur en de artistieke scènes van zowel de bruisende hoofdstad Tbilisi als die van minder gekende steden en regio’s. Vanaf 4 oktober 2023 start in heel België een rijkgevuld programma met tentoonstellingen, performances, concerten, film-, dans- en theatervoorstellingen en literatuur.

De traditie van de polyfonie of meerstemmige zang verenigt zowat alle Georgiërs en vormt een eerste rode draad. De vermaarde Georgische koren zullen te horen zijn op diverse locaties in het land. Het thema ‘herinneringen’ vormt een tweede rode draad doorheen het programma. Hoe ga je als maatschappij en als individu om met de herinneringen aan het Sovjetregime of aan recente en lopende conflicten? Hoe beleef je in Georgië rouw en dodenherdenking? Over deze thema’s gaan kunstenaars uit verschillende disciplines in dialoog. Naast bestaand werk staan veel nieuwe, interdisciplinaire creaties, in samenwerking met tientallen kunstenaars en partners op het programma.

Lees meer over het festival op www.europalia.eu.

Concerten en evenementen