Weer*klank

Dag
Donderdag 02.07.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Fratres voor strijkers en slagwerk
Symfonie nr. 7 in d, opus 70
Price range
Vanaf €22
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weer*klank
Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan brengt het Antwerp Symphony Orchestra voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis in maart weer concerten in de Koningin Elisabethzaal. Antwerp Symphony koos speciaal voor deze concertreeks het werk Fratres voor strijkers en slagwerk van Arvo Pärt. Het orkest draagt dit werk op aan de slachtoffers van de coronacrisis en brengt hiermee tegelijk hulde aan alle werknemers uit de essentiële sectoren die een cruciale rol spelen tijdens de coronacrisis. Nog op het programma: de Zevende symfonie van Dvořák. Het concert heeft geen pauze en zal ongeveer een uur duren. 

#gerustgenieten voor publiek en orkest
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek, musici en personeel op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Het orkest nam alle aspecten van zijn werking grondig onder de loep en toetste zijn bevindingen af bij de andere culturele instellingen en de bevoegde overheden. De Koningin Elisabethzaal is de grootste nieuw klassieke concertzaal van het land, en biedt door zijn ontwerp en omvang heel wat oplossingen.

Publiek
De Koningin Elisabethzaal heeft een maximale capaciteit van 2000 plaatsen, en zou meer dan 600 mensen publiek kunnen ontvangen onder de regels van social distancing. Op dit moment worden voor de vier ‘Weer*klank’-concerten echter slechts maximaal 200 toehoorders toegelaten per concert. Daarbij worden meerdere ingangen en looproutes met eenrichtingsverkeer gebruikt. Extra hosts (met mondmasker) zullen het publiek helpen en wegwijs maken in de nieuwe omstandigheden in de zaal. In de zaal zelf worden rijen en stoelen opengelaten om de afstand van anderhalve meter tussen het publiek te garanderen.

Orkest
De oppervlakte van het podium wordt aanzienlijk uitgebreid door de beweegbare koortribune naar achter te schuiven. Deze maatregelen laten het orkest toe om te spelen met een symfonische bezetting van 60 muzikanten, verdeeld over strijkers, blazers en slagwerkers die allemaal voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren, maar toch samen kunnen spelen.

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder