Weer*klank

Donderdag 11 juni 2020, 12:05

Weer*klank
Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan brengt het Antwerp Symphony Orchestra voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis in maart weer concerten in de Koningin Elisabethzaal. Antwerp Symphony koos speciaal voor deze concertreeks het werk Fratres voor strijkers en slagwerk van Arvo Pärt. Het orkest draagt dit werk op aan de slachtoffers van de coronacrisis en brengt hiermee tegelijk hulde aan alle werknemers uit de essentiële sectoren die een cruciale rol spelen tijdens de coronacrisis. Nog op het programma: de Zevende symfonie van Dvořák. Het concert heeft geen pauze en zal ongeveer een uur duren. 

#gerustgenieten voor publiek en orkest
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek, musici en personeel op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Het orkest nam alle aspecten van zijn werking grondig onder de loep en toetste zijn bevindingen af bij de andere culturele instellingen en de bevoegde overheden. De Koningin Elisabethzaal is de grootste nieuw klassieke concertzaal van het land, en biedt door zijn ontwerp en omvang heel wat oplossingen.

Publiek
De Koningin Elisabethzaal heeft een maximale capaciteit van 2000 plaatsen, en zou meer dan 600 mensen publiek kunnen ontvangen onder de regels van social distancing. Op dit moment worden voor de vier ‘Weer*klank’-concerten echter slechts maximaal 200 toehoorders toegelaten per concert. Daarbij worden meerdere ingangen en looproutes met eenrichtingsverkeer gebruikt. Extra hosts (met mondmasker) zullen het publiek helpen en wegwijs maken in de nieuwe omstandigheden in de zaal. In de zaal zelf worden rijen en stoelen opengelaten om de afstand van anderhalve meter tussen het publiek te garanderen.

Orkest
De oppervlakte van het podium wordt aanzienlijk uitgebreid door de beweegbare koortribune naar achter te schuiven. Deze maatregelen laten het orkest toe om te spelen met een symfonische bezetting van 60 muzikanten, verdeeld over strijkers, blazers en slagwerkers die allemaal voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren, maar toch samen kunnen spelen.

Meer info over de open generale repetitie op woensdag 1 juli >>>
Meer info over het concert op donderdag 2 juli >>>

Meer info over het concert op vrijdag 3 juli >>>
Meer info over het concert op zaterdag 4 juli >>>