Wiener Symphoniker

Dag
Zondag 21.04.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Celloconcerto in b, opus 104
Don Juan, opus 20
Till Eulenspiegels lustige Streiche, opus 28
Price range
Vanaf €24

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onder leiding van iconische dirigenten als Wilhelm Furtwängler, Herbert Von Karajan en Fabio Luisi groeide de Wiener Symphoniker uit tot een van de belangrijkste orkesten voor het symfonische repertoire. Petr Popelka hoort vanaf september 2024 ook in dat rijtje, wanneer hij de 18e chef-dirigent van het orkest wordt. Als solist in de Koningin Elisabethzaal schittert Gautier Capuçon met zijn uitzonderlijke finesse op de cello. Hij speelt Dvořáks geliefde Celloconcerto, waarin een diepzinnige dialoog tussen solist en orkest tot stand komt. Richard Strauss wist als geen ander fictieve personages te verbeelden in muziek, zoals in zijn symfonische gedichten Don Juan en Till Eulenspiegels lustige Streiche. Geniet van een avond vol melodieuze verhalen met een hoofdrol voor de cello.

ism De Singel

Bio's

Petr Popelka

Functie
Gastdirigent

Petr Popelka is een van de meest geliefde en gevraagde dirigenten van zijn generatie. Hij is de toekomstige chef-dirigent van het Wiener Symphoniker (vanaf seizoen 2024/2025) en is momenteel chef-dirigent en artistiek directeur van het Praags Radio Symfonie Orkest. Eerder was hij chef-dirigent van het Noors Radio Orkest in Oslo.

Lees verder

Gautier Capuçon

Instrument
cello

De Franse cellist Gautier Capuçon geldt als een van de grootste solisten van vandaag en sleepte met zijn concerten en opnames al verschillende prijzen in de wacht. Seizoen na seizoen staat hij op het podium met de beste orkesten wereldwijd. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus is hij oprichter en leider van de Parijse Classe d’Excellence de Violoncelle en wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses.

Lees verder