Star Wars: A New Hope - Live in Concertgebouw

Dag
woensdag 04.07.2018 - 20:00

Concertgebouw Amsterdam

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Star Wars: A New Hope
Price range
Tickets vanaf €39

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Star Wars Live in Concert
'A long time ago in a galaxy far, far away...' Welnee: deze zomer, in Het Concertgebouw Amsterdam! De fenomenale eerste Star Wars-film, A New Hope, met live soundtrack door het Antwerp Symphony Orchestra. De nu al legendarische eerste editie van een nieuwe SummerNights-traditie van Het Concertgebouw. Beleef Star Wars: A New Hope op een enorm scherm, met letterlijk levensecht geluid!

A New Hope
Star Wars is een epische strijd tussen goed en kwaad, gevoerd te midden van verre planeten en meteoroïden. Droids, Stormtroopers, ruimtesmokkelaars en natuurlijk Luke Skywalker in een duizelingwekkende ruimtetocht vol gevaren en triomfen. Die wordt nóg bloedstollender door John Williams' geweldige muziek.

Dirk Brossé
Toen dirigent Dirk Brossé de muziek van Star Wars: A New Hope hoorde werd hij ‘helemaal weggeblazen’. Dat was in zijn studententijd. Vele jaren later werd Brossé opgebeld door niemand minder dan filmcomponist John Williams zelf. Leek het hem leuk om de wereldtournee Star Wars, a Musical Journey te leiden? Inmiddels is Brossé meer dan 150 Star Wars-concerten verder. En dus dé man om het Antwerp Symphony Orchestra te dirigeren.

“Presentation licensed by Disney Concerts in association with 20th Century Fox, Lucasfilm Ltd., and Warner/Chappell Music.
© 2018 & TM LUCASFILM LTD. ALL RIGHTS RESERVED © Disney"

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Dirk Brossé

Dirk Brossé

Functie
Gastdirigent

Dirk Brossé is in 1960 geboren te Gent. Hij is een veelzijdige componist en een gerespecteerde dirigent op de internationale muziekscène. Hij is muziekdirecteur van het Chamber Orchestra of Philadelphia, muziekdirecteur van het Filmfestival Gent en muziekdirecteur en hoofddirigent van de ‘Star Wars in Concert World tour’. Hij genoot zijn opleiding in Gent, Brussel, Maastricht, Wenen en Keulen en combineert momenteel diverse leerstoelen met het doceren van compositie en orkestdirectie aan het conservatorium van Gent. Brossé dirigeert wereldwijd toporkesten, zoals het London Symphony Orchestra, in gerenommeerde concertzalen, zoals bijvoorbeeld de Royal Albert Hall in Londen.

Lees verder