Herreweghe en Helmchen schitteren met Mendelssohn

Dag
Donderdag 07.03.2024 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Szenen aus Goethes Faust, WoO 3 (ouverture)
Pianoconcerto nr. 2 in d, opus 40
Symfonie nr. 2 in D, opus 73
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Voor dit bijzonder sfeervolle programma verwelkomen we de Duitse sterpianist Martin Helmchen. Mendelssohns Tweede pianoconcerto sprankelt in ogenschijnlijke eenvoud. Net als Mendelssohn is Brahms een icoon van de romantiek. Waar die eerste zich onderscheidt door zijn onstuimige energie, kennen we de laatste vooral om zijn rijpe en gedragen werk. Zijn Tweede symfonie zou hij geschreven hebben tijdens een vakantie in de prachtige landschappen van Zuid-Oostenrijk. De bijnaam ‘Pastorale’ is uitstekend gekozen: al in de eerste twee minuten zit je midden in een blijmoedig, landelijk tafereel. Kortom, een avond met het beste van de Duitse romantiek onder leiding van specialist ter zake Philippe Herreweghe.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Martin Helmchen

Instrument
piano

Martin Helmchen is een van de meest gevraagde pianisten van de jongere generatie, en een vaste waarde als artiest in alle grote internationale concertzalen.

Lees verder