Buster Keatons ‘Sherlock Jr.’

Dag
Zondag 10.09.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Camille Saint-Saëns kennen we vooral van zijn fantastische symfonische werken als het Carnaval der dieren. Hij is echter ook een van de vroegste componisten van filmmuziek. De avond opent met de kortfilm L’assassinat du duc de Guise uit 1908, met live soundtrack door strijkers en houtblazers van Antwerp Symphony. The magic continues met Sherlock Jr., de legendarische stille komedie van acteur en regisseur Buster Keaton. Dit meesterwerk uit 1924 wordt op spectaculaire manier vertoond in de Koningin Elisabethzaal. Het verhaal is eenvoudig: een arme, jonge filmoperator wil detective worden. Wanneer hij van diefstal beschuldigd wordt, zet hij alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Geniet van een vrolijke filmvertoning in Keatons kenmerkende stijl, met live muziek door de koperblazers van het Antwerp Symphony Orchestra.

Bio's

Stefan Geiger

Functie
Gastdirigent

Stefan Geiger is een Duitse dirigent en trombonist.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Mona Verhas

Mona Verhas is een Belgische violiste, geboren in 1997. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main.

Lees verder

Elaine Ng

Instrument
altviool

Elaine Ng behaalde haar bachelordiploma aan de Hong Kong Academy for Performing Arts en haar masterdiploma aan het Mannes College – The New School for Music in New York City.

Lees verder

Marc Vossen

Instrument
cello

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist. Hij vormt samen met broer Wouter (viool) en pianist Bart van de Roer het Storioni Trio dat internationale furore maakt.

Lees verder

Ioan Baranga

Instrument
contrabas

Ioan Baranga is aanvoerder van de contrabassectie van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2009 is ze fluit solo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met haar moeder en pianiste Helene Luyten vormt ze een vast duo. In 2015 werd haar eerste CD uitgebracht onder het label Et'Cetera die bekroond werd met een 10 door het muziekmagazine Luister.

Lees verder

Louis Baumann

Instrument
hobo

Louis Baumann kreeg zijn eerste hobolessen van Christophe Le Divenah en kwam vervolgens in de klas terecht van Sébastien Giot aan het conservatorium van Strasbourg. Eind 2019 werd hij eerste hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra. In oktober 2021 werd hij bekroond met de derde prijs in het Concours van Genève.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder
Storioni Trio

Bart van de Roer

Instrument
piano

Pianist Bart van de Roer vormt samen met Wouter en Marc Vossen het Storioni Trio dat internationale furore maakt. Het Trio heeft in samenwerking met Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven zijn "eigen" Storioni Festival. Het Trio maakte zijn debuut in de Carnegie Hall, de Wigmore Hall, Theatre du Chatelet en het Concertgebouw van Amsterdam.

Lees verder

Simon Van Hoecke

Instrument
trompet

Simon Van Hoecke is een Belgische trompettist. Zijn beheersing van zowel trompet als cornet, bugel en piccolotrompet onderstreept zijn muzikale veelzijdigheid en flexibiliteit. Zijn creativiteit en passie voor het "koperblazen" uiten zich dan weer in eigen composities en arrangementen, alsook in uitnodigingen voor gastdirecties, masterclasses en clinics van Spanje tot Sint-Petersburg.

Lees verder

Luc Van Gorp

Instrument
trompet

Luc Van Gorp is een Belgische trompettist.

Lees verder

Michaela Bužková

Instrument
hoorn

Michaela Bužková studeerde hoorn aan het conservatorium van Kroměříž en vervolmaakte zich aan de Janáček Academy in Brno. Na haar studies speelde ze hoorn in diverse ensembles, waaronder het Arion Wind Quintet. Ze speelde in het Moravisch Filharmonisch Orkest van Olomouc en de Prague Philharmonia. Sinds 2007 is ze vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als eerste hoornsolo. Ze treedt meermaals op als soliste met diverse orkesten en in kamermuziekverband. Ze behaalde tweede prijzen op het Europäischer Wettbewerb Klassik-Festival Ruhr, de Brass Competition Brno en de Czech-Slovak-Anglo Trust Competition.

Lees verder

Adrian Castro Capuz

Instrument
trombone

Adrian Castro Capuz is een Spaanse trombonist.

Lees verder

Roel Avonds

Instrument
trombone bastrombone

Roel Avonds begon zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen en vervolledigde zijn studie trombone aan het conservatorium van Brussel. Sinds 2011 volgt Roel een masteropleiding bastrombone aan het Codarts conservatorium Rotterdam. Ook volgde hij masterclasses bij verschillende gerenommeerde trombonisten. Sinds 2006 is hij als trombonist en sinds 2013 als bastrombonist verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra en hij is actief als freelancer in verschillende andere orkesten.

Lees verder