Roderick Cox

Amerikaanse dirigent Roderick Cox heeft uitnodigingen ontvangen van internationale ensembles van het hoogste niveau, waaronder Philadelphia Orchestra, Boston Symphony, Orchestre de Paris, Los Angeles Philharmonic, Cincinnati Symphony, The Cleveland Orchestra, Philharmonia Orchestra en Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Hij is ook de oprichter van het Roderick Cox Music Initiative (RCMI, 2019) - een programma dat jonge musici beurzen en kansen biedt om muziek toegankelijker te maken. De bekroonde documentairefilm Conducting Life van Elk Mountain Productions uit 2020 brengt zijn reis in kaart en weerspiegelt zijn gepassioneerde geloof in de transformerende kracht van muziek.  

Recente hoogtepunten zijn Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Philharmonia Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra, Detroit Symphony Orchestra, Minnesota Orchestra, Seattle Symphony en het Aspen Music Festival Chamber Orchestra.

 • Symfonische schilderijen

  Roderick Cox, Benjamin Beilman
  Antwerp Symphony Orchestra
  vr 04.10.2024 – 20:00
  In dit Ensorjaar brengt het Antwerp Symphony Orchestra een ode aan de Oostendse meester, aan wie ook zusterinstelling KMSKA een expositie wijdt.
  Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
 • Hongaarse dansen op zondagochtend

  Roderick Cox
  Antwerp Symphony Orchestra
  zo 06.10.2024 – 11:00
  Met zijn levendige Hongaarse dansen neemt Johannes Brahms ons mee naar het charmante plattelandsleven in Hongarije.
  Koningin Elisabethzaal, Antwerpen